Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


mirror-fantasy-35080488-467-700.jpg

 

 

 

 

"Önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmetesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás." /Márai Sándor/
 
 

 

 

 

 

Tükörbe hogy ha nézel,
ki az ki visszanéz? 
Ismered azt az embert?
Mit mond a józan ész?
Naponta többször látod, 
de vajon ismered?
Tudod hibáját, báját,
mert együtt él veled?
Mikor szemébe nézel, 
lelkében mit találsz?
Tudod ki él e testben?
Ki az kit benne látsz?
 
 
Az önszeretet, önismerettel kezdődik. Vállalnunk kell az időt és az energiát, hogy megismerjük az összes arcunkat, sőt még alatta az igazi énünket is. Akkor van esélyünk elfogadni magunkat az összes hibánkkal és erősségeinkkel együtt, ha tudatosítjuk, mik azok, miért és hogyan fejlődtünk pont ilyenné amilyenek vagyunk. Ez az első lépcsőfok, nem ugorhatod át, vagyis, nem érdemes, mert folyton benned maradnak a kérdések, kételyek, és hátráltatni fognak, nem leszel bizalmi viszonyban magaddal. Csak ha képes vagy rá, hogy feltétel nélkül szeresd magad, az összes fellelt külső, belső tulajdonságoddal együtt, akkor leszel képes magadhoz vonzani olyanokat, akik szintén ugyanígy képesek szeretni Téged.
 
 

 Hányféle üvegfal létezik bennünk. És hánnyal kell megküzdenünk egy életen át? Hányszor veszíthetünk el valakit? És hányszor önmagunkat.

 

Ami te vagy, annak kilencvenkilenc százaléka láthatatlan és érinthetetlen.
 
 
 Kezünkben tartjuk a sorsunkat, és minden kicsúszik a markunkból. csak azért, mert gyávák vagyunk... Igen, ez alapigazság... Érdekes, hogy mitől fél a legjobban az ember: az új lépéstől, az új, lényeges szótól.
 
 
  Másokat meggyőzni könnyű. Önmagunkat meggyőzni sokkal nehezebb. 
 
Gondolkodni nehéz, ezért a legtöbben ítélnek.  
 
 Néha könnyebb az igent megtenni, mint a nemet kimondani.
 
 Hogy száll az ember ha földre rántja önmagát? És hogy lesz szabad, ha saját árnyát sosem lépi át?
 
 A leggonoszabb csalás aminek az emberek áldozatul esnek az a saját véleményük félrevezetése.
 
A világon a legnagyobb üzlet az lenne, ha a nagyképű embereket megvennénk annyiért amennyit érnek és eladnánk annyiért amennyit gondolnak magukról.
 
 Testet lehet venni, lelket csak eladni.
 
 Szívünk lebeszélhető, rá sosem.
 
 Tegnap okos voltam, mert meg akartam változtatni a világot. Ma bölcs vagyok, mert meg akarom változtatni önmagam.
 

Kép

 

 

 

 

Üres a sátor, a cirkusz bezár ,de a porond közepén egy bohóc megáll. Most nem nevet, nem bohóckodik, kifestett arcán egy könnycsepp folyik. Rájött, hogy nincs élete, bohócarca egyé vált vele, Felhúzta a sátorlapot,kilépett a napra, s egy pillanatra felvillant az igazi arca.

 

 

 

 

 

 

 Igazi arcát csak akkor mutatja az ember, ha önfeledtté válik. Ha dühében kiborul, ha végső kétségbeesésében felzokog, ha fájdalmában felüvölt, vagy valami ellenálhatatlan kényszernek engedelmeskedve, hangosan röhögni kezd. Mindig akkor, ha túlcsordul a pohár - ha az ego hatalma megtörik.

 

  Nagy bátorság kell ahhoz, hogy egy ember fenntartás nélkül engedje szeretni magát. Bátorság, csaknem hősiesség. A legtöbb ember nem tud szeretetet adni és kapni, mert gyáva és hiú, fél a bukástól, s mégis sokkal inkább szégyenli hogy kiadja magát, a másiknak elárulja titkát. Azt a szomorú emberi titkot, hogy szüksége van gyöngédségre, nem tud meglenni nélküle.

 
Kép

Azt mondod , jó ember vagyok. Köszönöm a bizalmat. De ne mond, mert nem ismersz. Hogy is ismerhetnél? Hisz csak az egyik arcomat látod, nap mint nap. A többivel még nem találkoztál. Gondolom nem is fogsz. Ha évekig mindenhova követnél, mindent éreznél, amit én, mindent hallaná, amit én, és minden gondolatomat látnád, akkor talán megismernél. De ez lehetetlen. Tehát ne mond, hogy jó ember vagyok.Ki a jó ember? Olyan nincs is. Vagy te már találkoztál egyáltalán olyannal? Igen? Meséld el milyen volt... Na látod, hogy nem megy, Mert mindenkinek csak egy arcát ismerheted, azt, amit feléd mutat. A többi rejtve van előtted. Csak egy embert ismerhetsz igazán: önmagadat. Még azt sem teljesen. És ha önmagadat is alig ismered, hogy állíthatod valakiről, hogy jó ember? Mert nem azt mondod: jó az az arc, amit felém mutat. De nem tudom milyen a többi.

 

 Ha valakinek úgy nem vagy érdekes, ahogy vagy, akkor máshogy se legyél.

Mindig állj ki magadért, de előbb bizonyosodj meg arról, hogy igazad van.

Mindegy, meddig menekülsz, végül ott kötsz ki, ahol minden elkezdődött: önmagadnál.

A legtöbbet magunknak hazudunk életünk során.

Mi lesz velem nélküled. Létezik ennél önzőbb kérdés?

Időnként önzetlennek kell lennünk, hogy aztán önző módon csak magunkkal tudjunk foglalkozni.

Annak a tükörnek, amelyet mások elé tartasz, mindkét oldalán tükör legyen!

Az ember nem tanul igazán sokat abból, ha önmagát hallja beszélni.

Néha nem árt kicsit hátralépni, hogy nagyobbat tudjunk előre ugrani.

A lélekben nem marad meg semmi beerőszakolt ismeret.

Az, hogy senki sem számít rá, hogy megteszed, még nem jelenti azt, hogy képtelen vagy rá.

Húzd ki magad, mosolyogj, hadd törjék csak a fejüket, hogy mitől van olyan jó kedved.

Az élet tele van hamis emberekkel. Mielőtt ítélkezel felettük, légy benne biztos, hogy nem egy vagy közülük. 

Az elutasítás nem bánt, az elvárások igen. 
A hazugság nem öl meg, a visszautasítás igen. 
A felejtés nem gyógyít meg, a megbocsájtás igen. 

 ten-ways-to-lead-forward-in-times-of-complexity-and-change.png

Rengeteg út van és rengeteg zsákutca. Rengeteg lehetőség és rengeteg rossz döntés. Megyünk az úton, ami adatott, és néha megesik, hogy az ember egyszerűen eltéved, mert rossz sarkon fordul be. Nem érdemes azon rágódni, mi lett volna ha... Meg kell keresni a helyes utat, és tovább kell menni. Mindannyian a saját utunkat járjuk. És mi a cél? Hogy megvalósítsuk önmagunkat.

 

Az egészséges önbecsülés legfontosabb feltétele az, hogy az erősségeinket és gyengeségeinket tárgyilagosan lássuk, és egyensúlyban lévőnek találjuk. Mindenkinek mindkettőből van éppen elég.

 

Az életnek a kiteljesedéséhez nem tökéletességre, hanem teljességre van szüksége. Ehhez hozzátartozik a testbe fúródó tövis, tökéletlenségünk megszenvedése, amely nélkül nincs út sem előre, sem vissza.

 

Arra vágysz, hogy más legyél, közben meg már rég különleges vagy. Olyan, amiből nincs még egy. Olyan, ami szebbé teszi a világot. Nem kellenek maszkok, nem kell másnak mutatnod magad, csak azt rakd le az asztalra, ami te vagy. 

 

Mert ahogy Én, Te is képtelen vagy elmondani ki vagy... Te is inkább elmeséled az életed egész történetét ahelyett, hogy kibukna belőled az a néhány véresen igaz szó, ami ott lakik lelked mélyén - mint egy föltárt mellkasban a dobogó szív - és megmutatnád végre, hogy valóban ki vagy, mi fáj neked, és hol tartasz a sorsoddal...

 

Szeress, és légy boldog... itt az ideje, hogy eljuss idáig! Felejtsd el, ami a múltban történt! Az az asszony, aki ma vagy, nem ugyanaz, mint aki tegnap voltál. Ezt jól vésd az emlékezetedbe! Sose gyászold a múltat! Sose tekintsd tragédiának! Mondd, hogy tapasztalatot szereztél! Mert ennek révén vagyok az, aki ma vagyok, és jobb lettem, mert átestem a tűzkeresztségen.
 
 
Tanuld meg, férfi nélkül is jól érezni magad! Hadd jöjjön rá, hogy önálló egyéniség vagy, érdekes, értékes, magabiztos nő, akiért újra és újra meg kell küzdenie. Ne borulj a lába elé! Ha van önérzeted, ha van önálló véleményed, akkor sosem fordul el tőled.
 
 
Meg szoktam én mondani a véleményemet álarc nélkül is, ha valamiről van véleményem - jobb azt megmondani. Aztán ha véleményestül is szeretnek, jó, ha nem szeretnek, hát azt is el kell viselni.
 
 
Nem vagyunk (...) különálló, könnyen megsebezhető lények. Gondolataink hatóköre sem ér véget ott, ahol a testünk. De mégis, ha figyelmünk fókuszát a gyengeséget, nyomorúságot ábrázoló önképre fordítjuk - márpedig általában ezt tesszük -, ezzel kizárjuk annak lehetőségét, hogy felismerjük igazi önmagunkat.
 
 
Az embereknek csak akkor nyílik rá alkalmuk, hogy kedvesek legyenek és segítsenek, ha te felhagysz azzal, hogy bátornak és erősnek mutasd magad, amikor nem vagy az.
 
 
 
 

 

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Levitra 10mg En Baisse EllLilype

(Ellcher, 2019.09.17 11:10)

Acheter Belgique Levitra Ohne Potenzprobleme Real Dutasteride Medication Internet <a href=http://corzide.com>buy viagra online</a> Caverta Online Review Antibiotics For Herpes Amoxicillin Canadian Online Pharmacy